Studio Bua
Architecture & Interiors
KENSINGTON_BATHROOM.jpg

chelsea townhouse

Located in London’s Chelsea, this distinctive residential property comprises two perpendicular townhouses joined at the rear to form an L-shape.

Initially tasked with ‘rebranding’ the living, dining and kitchen areas–as well as refurbishing three bedrooms and bathrooms–our brief was expanded during the first phase of works to include an extension of the kitchen and dining areas, and a reconfiguration of the link connecting the two townhouses.

Despite the fact that the site is rather constrained–given its position within a Royal Borough of Kensington and Chelsea conservation area–we successfully negotiated planning permission for a full-width rear extension to both townhouses, as well as an enlargement of the existing glazed link between them. We threaded a new steel structure through the house to accommodate the layout changes, while the extensions were realised in an understated palette of brick, timber and glass.

In response to our client’s request for a soft, modern interior, we selected warm natural materials such as oak and marble to bring life and texture to an otherwise minimalist space. Rather than use a standard aluminium system for the glazed link for example, we worked with specialist craftsmen to render the design in a more tactile combination of lacquered timber and glass.

Phase 3 of this project is currently on site.

KENSINGTON_SITE_PHOTO.jpg
KENSINGTON_BATHROOM.jpg
KENSINGTON_KITCHEN.jpg
CHELSEA_EXTENSION_3D.jpg
KENSINGTON_EXTENSION.jpg